Selecteer een pagina

Baby Floaten (Hydrotherapie)

baby floaten

Baby floaten – hydrotherapie

Tijdens het baby floaten gaat je baby in een speciale (CE-gekeurde) baby jacuzzi. Je kleintje krijgt een zwemluier (je kunt kiezen uit verschillende leuke printjes) en een speciale 100% veilige drijfband om en mag vervolgens lekker dobberen in het warme water.

Het water is normaliter tussen de 35-37 graden graden. Dit is een fijne en aangename temperatuur voor jouw kleintje. Mocht je kleintje makkelijk warmtebultjes krijgen of oververhit zijn, óf ben je bang dat het water te warm is? (bijvoorbeeld tijdens warme zomermaanden) dan kunnen we in overleg de temperatuur van het water ook iets koeler zetten. Belangrijk om te weten is dat het water niet kouder dan 32 graden is, dit heeft te maken met hoe goed jouw kleintje zijn/haar eigen temperatuur al kan regelen. 

Het water is gezuiverd en is vrij van chemicaliën en chloor, waardoor het ook perfect geschikt is voor baby’s met een gevoelige huid, eczeem en allergieën. De jacuzzi’s worden na iedere sessie ververst. De baden zijn voorzien van een functie dat ervoor zorgt dat eventuele bacteriën die in het water zouden komen (bijvoorbeeld door de vetresten die aan het lichaampje van jouw kindje zitten) gedood worden.

Naast dat jouw kleintje het erg ontspannend vindt om te floaten, biedt het ook een heleboel voordelen. Zo helpt het tegen krampjes, draagt het bij aan de longcapaciteit, bevordert het de ontwikkeling van je baby en brengt het jullie dichter tot elkaar. Door de bewegingsvrijheid in het water krijgt je kindje een unieke vorm van hydrotherapie.

In onderstaand filmpje krijg je meer uitleg over de neckfloat. Mocht je nog twijfels of vragen hebben dan hopen we deze na het kijken van het filmpje weggenomen of beantwoord te hebben. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je ons altijd even bellen of appen.

Toch liever een combinatiesessie?

Kies dan voor de Floaten & Shantala Massage sessie

Wil jij deze sessie cadeau geven?

Bekijk dan onze verschillende cadeaubonnen

Wil je vaker komen?

Koop dan hier je rittenkaart

Een aantal positieve effecten van het baby floaten (hydrotherapie):

  • Heeft jouw kindje erg last van darmkrampjes? Dan zou het floaten wellicht een hele goede verlichting kunnen bieden. De tegendruk van het water helpt namelijk om de spijsvertering op gang te helpen door het trappelen tegen de bubbels in (de roterende beweging van de beentjes, het welbekende “fietsen” met de beentjes), dit zorgt vaak voor volle luiers na de sessie.
  • Als je kindje last heeft van een sprong of moeilijk in zijn/haar slaapritme komt, helpt het floaten daar ook bij. 
  • De floatsessie is een lichte workout en draagt bij aan de longcapaciteit.
  • Loopt jouw kindje motorisch gezien een beetje achter of kan jouw kindje nog wat behalen qua spierontwikkeling? Dan werkt het floaten hier ook goed bij. Beweegt jouw kindje bijv. zijn/haar linkerkant beter dan de rechterkant en loop je daarvoor bij de kinderfysio? Wij hebben al eerder kindjes gehad waarbij hij/zij in de jacuzzi ineens een stuk vrijer kon bewegen. Dit is een mooie aanvulling op de oefeningen (en natuurlijk niet te vervanging), op een leuke manier.
  • Het floaten helpt bij het verminderen van stress van pasgeborenen (prematuren) en van kindjes die in een sprongetje zitten. Regelmatig hebben prematuurkindjes er last van dat ze overprikkeld zijn, daarom is het floaten zo goed voor ze.
  • Floaten bevordert niet alleen de lichamelijke ontwikkeling, maar ook de emotionele ontwikkeling van je baby.
  • Wist je dat de meeste baby’s tot ongeveer 5 weken weer het gevoel terugkrijgen als toen ze in de buik zaten? Dit uit zich in dat jouw kindje een houding aanneemt als hoe hij/zij het liefst in jouw buik zat (tot 5 weken is het een bewuste herinnering en na 5 weken is het een onbewuste herinnering). Ouders vinden dit vaak een erg bijzonder moment.

Hoe ziet een floatsessie eruit?

Tijdens het floaten krijgt je kleintje een speciale babyvriendelijke drijfband (getest volgens EN 71) om. Veel ouders zijn bang dat het nekje nu al het gewicht moet dragen, dit is niet zo aangezien jouw kindje gewichtloos is onder water. Het enige dat de drijfband doet is jouw baby bij het kinnetje en het onderste gedeelte van het achterhoofd ondersteunen. Dit is 100% veilig. De drijfband zit los rond de nek van je baby en eenmaal in het water kan je baby zich vrij bewegen, net zoals hij of zij gewend was in de baarmoeder. Deze vrijheid is heerlijk voor je baby.

Doordat jouw kleintje in het water zit met een nekband om, is dit de enige plek waar je kindje niemand nodig heeft (totdat je kleintje kan lopen). Hierdoor krijgt hij/zij het gevoel van de baarmoeder weer terug, waardoor je kindje zich heel veilig voelt. We zeggen ook altijd: pak gerust de handjes van jouw baby vast als je dat fijn vindt, maar eigenlijk kan je baby ook prima even op zichzelf zijn, dit vinden ze vaak juist heel erg fijn. Natuurlijk blijf je tijdens de hele sessie wel bij je baby.

Het babyfloaten is intensief voor je kleintje en daarom houden we je kleintje uiteraard goed in de gaten. Na het floaten krijgt je baby een badcape om zodat hij of zij heerlijk warm blijft. We adviseren om eventueel schone kleertjes of een pyjama mee te nemen en een luier. Wij zorgen voor hydrofiele handdoeken, een zwemluier en een badcape. Het baby floaten is niet te vergelijken met een bad moment thuis. Wat we wel vaak zien is dat je baby na het floaten het badderen thuis vaak ook veel fijner vindt.

We adviseren om meerdere sessies af te nemen voor het behalen van de beste resultaten en om eventuele klachten te verminderen en/of vaker te verzachten. Wil je ook vaker komen? Neem dan een rittenkaart, hiermee krijg je korting op de sessies. Baby floaten combineren met een Shantala babymassage? Ook dit is mogelijk in de vorm van een combipakket.

baby floaten

Wil je graag nog wat handige tips die van pas kunnen komen tijdens de sessie? Lees dan nog even onze tips & weetjes pagina