Baby floaten – hydrotherapie

baby floaten

Baby floaten – hydrotherapie

Tijdens het baby floaten gaat je baby heerlijk ontspannen in een speciale (CE-gekeurde) baby jacuzzi. Je kleintje krijgt een zwemluier en een speciale 100% veilige drijfband om en mag vervolgens lekker dobberen in het warme water (35-37 graden). Het water is gezuiverd en is vrij van chemicaliën en chloor, waardoor het ook perfect geschikt is voor baby’s met een gevoelige huid, eczeem en allergieën. De jacuzzi’s worden na iedere sessie ververst.

Het floaten biedt een heleboel fijne voordelen voor je baby. Zo helpt het tegen krampjes, draagt het bij aan de longcapaciteit, bevordert het de ontwikkeling van je baby en brengt het jullie dichter tot elkaar. Door de bewegingsvrijheid in het water krijgt je kindje een unieke vorm van hydrotherapie.

 

floaten baby

Toch liever een combinatiesessie?

Kies dan voor de Floaten & Shantala Massage sessie

Wil jij deze sessie cadeau geven?

Bekijk dan onze verschillende cadeaubonnen

Wil je vaker komen?

Koop dan hier je rittenkaart

Een aantal positieve effecten van het baby floaten (hydrotherapie):

  • Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme.
  • De floatsessie is een lichte workout en draagt bij aan de longcapaciteit en helpt de spierontwikkeling versterken.
  • Het verbetert de motoriek voor jouw kleintje (balans en coördinatie).
  • De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering.
  • Het floaten helpt bij het verminderen van stress van pasgeborenen (prematuren).
  • Floaten bevordert niet alleen de lichamelijke ontwikkeling, maar ook de emotionele ontwikkeling van je baby.

Hoe ziet een floatsessie eruit?

 

Tijdens het floaten krijgt je kleintje een speciale babyvriendelijke drijfband (getest volgens EN 71) om. Omdat je baby onder water zo goed als gewichtloos is, merkt hij of zij hier niets van. De drijfband rondom het nekje ondersteunt je baby bij het kinnetje en het onderste gedeelte van het achterhoofd. Dit is 100% veilig. De drijfband zit los rond de nek van je baby en eenmaal in het water kan je baby zich vrij bewegen, net zoals hij of zij gewend was in de baarmoeder. Wat is er nu mooier om terug te denken aan dat veilige moment? Deze vrijheid is heerlijk voor je baby!

Als ouder blijf je de hele sessie bij je baby. Je kunt naast de jacuzzi gaan staan en/of zitten. Het babyfloaten is heel intensief voor je kleintje en daarom duurt een float sessie maximaal 20 minuten.

Na het floaten krijgt je baby een heerlijk badcape om zodat hij of zij heerlijk warm blijft. We adviseren om eventueel schone kleertjes of een pyjama mee te nemen en een luier. Wij zorgen voor hydrofiele handdoeken, een zwemluier en een badcape. Het baby floaten is niet te vergelijken met een bad moment thuis. Vaak zien we dat je baby na het floaten het badderen thuis vaak ook veel fijner vindt.

We adviseren om meerdere sessies af te nemen voor het behalen van de beste resultaten. Wil je ook vaker komen? Neem dan een rittenkaart, hiermee krijg je korting op de sessies. Baby floaten combineren met een Shantala babymassage? Ook dit is mogelijk in de vorm van een combipakket.

 

baby floaten