Shantala babymassage

baby spa

Shantala babymassage

Wil je jouw baby volledig laten ontspannen? Kom dan eens langs voor een heerlijke Shantala babymassage. Deze massage geef jij je kleintje zelf onder begeleiding van een professionele gecertificeerde masseuse. Ondertussen krijg je allerlei tips en leer je een aantal technieken van de Shantala babymassage die je thuis ook kunt gebruiken.

De Shantala babymassage is een eeuwenoude massagemethode dat oorspronkelijk uit India komt. In India is dit een dagelijkse routine. Uit onderzoek blijkt dat aanrakingen een van de belangrijkste levensbehoefte is van een baby. Een aanraking zorgt voor een positief effect omdat het de band met ouder/verzorger versterkt. Door het masseren en het liefdevol aanraken van je baby maken jullie beide het stofje oxytocine aan, dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon heeft invloed op het gevoel van geborgenheid en geluk.

De Shantala babymassage biedt een heleboel positieve effecten, zowel mentaal als lichamelijk. Zo heeft het een positief effect op kwaaltjes zoals obstipatie en buikkrampjes. Daarnaast helpt het tegen reflux en vermindert het stress bij zowel ouder als kind. De massage heeft niet alleen positieve effecten op je baby, maar ook op jou.

 

baby spa

Toch liever een combinatiesessie?

Kies dan voor de Floaten & Shantala Massage sessie

Wil jij deze sessie cadeau geven?

Bekijk dan onze verschillende cadeaubonnen

Een aantal voordelen van de Shantala babymassage voor jouw baby:

  • De Shantala babymassage is een fijn contactmoment tussen jou en je baby. Het stimuleert de hechting en zorgt voor een gevoel van geborgenheid en vertrouwen.
  • De massage zorgt voor een daling van de hoeveelheid stresshormonen (adrenaline en cortisol). Daarnaast stimuleert het de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine. Deze hormonen hebben invloed op het gevoel van geborgenheid en geluk.
  • Het stimuleert de doorbloeding, spijvertering en de spierontwikkeling van je baby.
  • Veel baby’s zijn na de massage rustiger en slapen daardoor beter. Het helpt onrustige baby’s zich te laten ontspannen.
  • De darmpjes worden gestimuleerd. Daardoor verminderen krampjes, reflux en constipatie.

De voordelen voor ouders:

  • Door je kind te masseren zul je zelf ook meer ontspannen. Die extra gelukshormonen worden niet alleen bij je kleintje, maar ook bij jou extra aangemaakt tijdens de massage.
  • Veel moeders met een postnatale depressie hebben baat bij het masseren van hun kind. Dit ontspannen moment van contact helpt bij de hechting.
  • Ook voor vader kan de Shantala babymassage een hele fijne manier zijn om tijd door te brengen met hun kindje. Zeker als de moeder borstvoeding geeft kan de vader soms zo’n intens contactmoment enorm missen.

Hoe ziet een Shantala babymassage sessie eruit?

De Shantala babymassage technieken zullen door een ervaren babymasseuse voorgedaan worden op een pop. Je zal zelf je baby masseren. Gedurende de sessie krijg je allerlei tips en leer je een aantal technieken die je thuis ook kunt toepassen.  Op deze manier voel je zelf aan welke techniek je baby fijn (en minder fijn) vindt. Wij maken gebruik van 100% natuurlijke massage olie. De olie wordt verwarmd en kan heerlijk op de zachte babyhuid gemasseerd worden. Je zult al snel merken dat jouw kleintje tot rust komt en intens geniet van deze behandeling.

Jouw ervaring helemaal compleet maken? Ga dan voor het ‘Baby floaten & Shantala babymassage’ arrangement. Je baby gaat in dat geval eerst baby floaten waarna de shantala babymassage volgt.We adviseren om meerdere sessies af te nemen voor het behalen van de beste resultaten. Wil je ook vaker komen? Neem dan een rittenkaart, hiermee krijg je korting op de sessies.

baby floaten