Selecteer een pagina

Shantala babymassage

baby spa

Shantala babymassage

Om jouw baby’tje volledig te laten ontspannen tijdens de Shantala babymassage, mag jij zelf aan de slag! ūüėČ Je masseert namelijk zelf je kleintje onder begeleiding van onze professionele gecertificeerde masseuses. Tijdens deze massage krijg je allerlei tips en leer je een aantal technieken die je thuis ook kunt gebruiken en bijvoorbeeld kunt inbouwen in het slaapritme.

De Shantala babymassage is een eeuwenoude massagemethode dat oorspronkelijk uit India komt. In India is dit een dagelijkse routine. Uit onderzoek blijkt dat aanrakingen een van de belangrijkste levensbehoefte is van een baby. Een aanraking zorgt voor een positief effect omdat het de band met ouder/verzorger versterkt.

De Shantala babymassage biedt een heleboel positieve effecten, zowel mentaal als lichamelijk. Zo heeft het een positief effect op kwaaltjes zoals obstipatie en buikkrampjes. Daarnaast helpt het tegen reflux en vermindert het stress bij zowel ouder als kind. De massage heeft niet alleen positieve effecten op je baby, maar ook zeker op jou als papa of mama.

Door de massage maak je allebei onbewust het gelukshormoon aan (dit stimuleert de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine) en zorgt dus automatisch voor een daling van de hoeveelheid stresshormonen (adrenaline en cortisol). Met andere woorden: is jouw kleintje dus makkelijk overprikkeld? Daar is deze manier van masseren fijn voor.

shantala babymassage

Toch liever een combinatiesessie?

Kies dan voor de Floaten & Shantala Massage sessie

Wil jij deze sessie cadeau geven?

Bekijk dan onze verschillende cadeaubonnen

Een aantal voordelen van de Shantala babymassage voor jouw baby:

  • De Shantala babymassage is een fijn momentje tussen jou en je baby. Het zorgt voor een gevoel van geborgenheid en vertrouwen. En misschien wel het allerbelangrijkste, het stimuleert de hechting.¬†
  • Door de massage maak je allebei onbewust het gelukshormoon aan (dit stimuleert de aanmaak van de hormonen¬†oxytocine en serotonine) en zorgt dus automatisch voor een daling van de hoeveelheid stresshormonen¬†(adrenaline en cortisol). Met andere woorden: is jouw kleintje dus makkelijk overprikkeld? Daar is deze manier van masseren fijn voor.
  • Door je kindje te masseren stimuleer je de doorbloeding, spijsvertering en de spierontwikkeling van je baby.
  • Daarbij worden ook de darmpjes gestimuleerd. Waardoor krampjes, reflux en constipatie worden verminderd.¬†
  • Vaak is je kleintje na de massage rustiger en slaapt daardoor beter. Hier bedoelen we mee langer en dieper. Het helpt je onrustige baby zich beter te ontspannen.¬†

 

De voordelen voor ouders:

  • Geef je (of je partner) borstvoeding? Dan is het wellicht leuk om de massage door papa te laten geven. Papa mist namelijk al wat mooie momentjes op de dag omdat jouw kleintje borstvoeding krijgt. Zo heeft papa ook een fijn momentje samen met jullie kleintje.¬†
  • Veel moeders met een postnatale depressie of die een zware bevalling hebben meegemaakt, hebben baat bij het masseren van hun kind. Door je kindje te masseren werk je onbewust aan de onderlinge hechting (doordat het gelukshormoon vrijkomt).
  • We adviseren ouders die in de spa geweest zijn ook altijd om de massage in te bouwen in het slaapritueel. Dit om het geluksgevoel weer iedere keer op te halen, het kan natuurlijk nooit kwaad om extra van je kindje te houden!¬†
  • De massage kan voor jou als ouder lichamelijk ook heel goed zijn. Door zelf ritmisch op die massage mee te bewegen kun je ook jezelf ontlasten van bijvoorbeeld spierklachten (of deze juist trainen).¬†

 

Hoe ziet een Shantala babymassage sessie eruit?

De Shantala babymassage technieken zullen door een ervaren babymasseuse voorgedaan worden op een pop. Je zal zelf je baby masseren. Gedurende de sessie krijg je allerlei tips en leer je een aantal technieken die je thuis ook kunt toepassen. Op deze manier voel je zelf aan welke techniek je baby fijn (en minder fijn) vindt. Wij zouden je willen vragen om na deze sessie thuis eens met je kindje op onderzoek uit te gaan. Ga eens samen met je kindje ontdekken wat hij/zij de fijnste techniek (en op welk lichaamsdeel) vindt.

Wij maken gebruik van 100% natuurlijke druivenpitolie. Deze olie is ook goed te gebruiken voor kindjes met huidproblemen. Wij hebben een hele bewuste keuze gemaakt om bijvoorbeeld niet te kiezen voor amandelolie, dit in verband met eventuele notenallergie. Hierdoor gaan we zo risicovrij te werk (en ook om rekening te houden met een gevoelige huid). Zodra je deze olie in je handen hebt warmgewreven en deze hebt aangebracht op je huid van jouw kleintje, zul je snel merken dat jouw kleintje tot rust komt en zal genieten.

Jouw ervaring helemaal compleet maken? Ga dan voor het ‚ÄėBaby floaten & Shantala babymassage‚Äô arrangement. Je baby gaat in dat geval eerst baby floaten waarna de shantala babymassage volgt.

We adviseren om meerdere sessies af te nemen voor het behalen van de beste resultaten (dan hebben we het bijvoorbeeld over de buikkrampen, reflux etc.). Onze ervaring leert dat de sessie herhalen baadt heeft. Wil je ook vaker komen? Neem dan een rittenkaart, hiermee krijg je korting op de sessies.

baby floaten

Wil je graag nog wat handige tips die van pas kunnen komen tijdens de sessie? Lees dan nog even onze tips & weetjes pagina