Selecteer een pagina

Babyspa is niet alleen heel schattig, maar ook gezond: ‘Het is kalmerend en werkt tegen krampjes’

Bron: BN DeStem

ETTEN-LEUR – Buikkrampjes, reflux, slaapproblemen; het leven van een baby gaat niet altijd over rozen. Even relaxen in een baby spa kan dan uitkomst brengen. Zoals bij Baby Spa Dee in Etten-Leur, waar baby’s ronddrijven in een privéjacuzzi en daarna gemasseerd worden.

Met een drijfband om hun nek, die hun kin en achterhoofd ondersteunt, drijven de baby’s in hun babyjacuzzi. Roxy Dee (6 maanden), dochter van eigenaresse Robin Loendersloot, ziet er hartstikke relaxed uit in haar zwemluier.

Floaten

Als je kindje last heeft van buikkram­pen of reflux, kan floaten verlich­ting geven.

Het zogeheten floaten kan al wanneer een baby twee weken oud is. ,,Als de navelstomp genezen is, kunnen ze veilig in het water”, vertelt Loendersloot. ,,Tot ze vijf weken oud zijn, schieten baby’s wanneer ze in aanraking komen met water terug in de houding die ze in de baarmoeder hadden. Dat is erg leuk om te zien.”

Het ziet er niet alleen schattig uit, de baby’s hebben volgens haar ook baat bij een sessie in de spa. ,,Als je kindje last heeft van buikkrampen of reflux, kan floaten verlichting geven. Sommige baby’s zijn erg gespannen, zitten altijd met gebalde vuistjes, omdat ze zoveel willen maar het nog niet kunnen. In het water kunnen ze veel meer dan op het droge. Daarnaast is het goed voor de spieren omdat het een kleine work-out is.”

Baby Spa Dee telt vier babyjacuzzi’s -voorzien van chloor- en chemicaliënvrij water- waarvan er zich eentje in een privéruimte bevindt. Door het zachte licht, de rustige kleuren en de rustgevende muziek is het net een gewone spa. ,,Baby’s maakt de kleur van de muur niet uit, maar we willen dat het voor ouders ook een relaxte ervaring is. De meeste ouders die hier komen, hebben nog nooit iets buiten de deur gedaan met hun baby. Terwijl de baby’s floaten, kunnen de ouders onder het genot van een bakje koffie met elkaar kletsen.’’

,,Baby’s kunnen floaten tot ze ongeveer 1 jaar oud zijn, dus de ouders die hier komen hebben veel met elkaar gemeen. Ze bespreken veel en leren van elkaar en ons”, vertelt medewerkster Michelle IJpelaar.

De meeste kinderen vinden het hooguit een halfuur leuk in het water. Na een drijfsessie in het bubbelbad kan er nog gekozen worden voor een heuse babymassage. Dit wordt voorgedaan op een pop door Loendersloot, waarna de ouders zelf hun baby kunnen masseren.

,,De Shantala babymassage komt uit India. Dit is niet alleen fijn voor het kind, maar ook voor de ouder. Dat fysieke contact is erg goed voor de binding tussen ouder en kind. Voor moeders met postnatale depressie is het moeilijk om te hechten met hun kind. Door deze massage maken ze op een andere manier gelukshormonen aan, dat kan erg helpen met de binding tussen moeder en kind.”

Lees hier het artikel op BN DeStem.