Selecteer een pagina

Negen maanden lang dobberde je baby in je buik rond. Een baby spa herinnert je baby aan dit veilige gevoel. Omdat het water na iedere float sessie wordt ververst, mag je baby eerder naar een baby spa dan naar een gewoon zwembad.

Naast dat het natuurlijk een super leuke ervaring is voor zowel jou als je baby, biedt het baby floaten ook een heleboel fijne voordelen. Onderzoek heeft aangetoond dat het baby floaten de groei kan bevorderen bij premature baby’s. Daarnaast helpt het tegen krampjes, draagt het bij aan de longcapaciteit en brengt het jullie dichter tot elkaar. Een unieke vorm van hydrotherapie! We adviseren om meerdere sessies af te nemen voor het behalen van de beste resultaten.

Vanaf wanneer mag mijn baby komen floaten?

Je baby is welkom vanaf het moment dat het navelstompje genezen is. Om eventuele infecties zoveel mogelijk te voorkomen, is het daarom belangrijk om in ieder geval te wachten tot dat moment.

Het dobberpret stopt wanneer je kleine 1 jaar is. Is je baby te vroeg geboren en is hij daardoor kleiner dan gemiddeld? Dan kan je kleintje vaak wat langer genieten van de spa.

Onderzoek naar het effect van watertherapie bij premature baby’s laat zien dat dit voor ontspanning zorgt en de groei kan bevorderen. 

Baby floaten is 100% veilig

Het baby floaten is 100% veilig. Baby’s van 2 weken t/m 8 maanden krijgen tijdens het floaten een nekband om en voor kleintjes vanaf 8 maanden hebben we drijfbanden, die om het lichaam zitten.

Onze banden gemaakt van speciaal (voor de drijfbanden ontworpen) schuimachtig materiaal en zijn dus niet te vergelijken met de opblaasbare banden die je privé kunt gebruiken. Ze kunnen niet leeglopen.

Daarnaast zitten de nekbanden alles behalve strak om het nekje. Door het flexibele zachte materiaal kun je zelfs als volwassene de banden om. Vraag maar eens na aan Michelle en Robin! Hierdoor zitten ze perfect voor de allerkleinsten van 2 weken, maar ook voor de iets oudere kindjes van 8 maanden. Het dubbele luchtsysteem en de dubbele sluiting maken de float extra veilig.

Baby floaten en Shantala babymassage

Wil je jouw baby volledig laten ontspannen? Combineer dan een floatsessie met een Shantala babymassage. De Shantala babymassage biedt een heleboel positieve effecten, zowel mentaal als lichamelijk. Zo heeft het een positief effect op kwaaltjes zoals obstipatie en buikkrampjes. Daarnaast helpt het tegen reflux en vermindert het stress bij zowel ouder als kind. Door het huid-op-huidcontact is dit een fijn moment voor zowel je kindje als voor jou. Wil je echt het optimale uit de sessie halen? We bieden deze ervaring ook in een fijne en intieme privé ruimte aan.