Selecteer een pagina

Bron: indebuurt.nl

Het is superbijzonder om zwanger te zijn, een bevalling mee te maken en je eigen kindje op te voeden. Dat weten Miranda en Robin als geen ander! Ze hebben allebei een andere passie die voortkomt uit hun eigen ervaringen: Miranda runt 3D Moments in Breda en Robin Baby Spa Dee in Ettten-Leur.

De twee wisselen ideeën uit over hun bedrijven, maar bespreken ook vaak genoeg hun dagelijks leven. “We startten allebei ons bedrijf uit passie voor het moederschap, daardoor klikken we zo goed”, vertelt Miranda.

Overladen met liefde

De twee halen veel motivatie en steun uit elkaars ervaringen. “Als zelfstandig ondernemers én moeders herkennen we veel uit elkaars leven. Daar bellen we vaak over”, zegt Miranda met een lach. Robin knikt en vult aan: “We overladen (aanstaande) ouders en hun kind met een hoop liefde en dat voelt goed.”

Vriendschap

Robin laat baby’s helemaal tot rust komen door floatsessies en Shantala-massages: een floatsessie helpt tegen krampjes, bevordert de ontwikkeling van je baby en zorgt voor een betere longcapaciteit. Miranda maakt 3D-beeldjes van jouw zwangere buik en vereeuwigt ook graag jou en je newborn. Miranda legt uit: “Ik leerde Robin kennen toen ze bij mij langs kwam voor een beeldje. Niet veel later belde ze me op en zei ze dat ze met een babyspa voor zichzelf wilde beginnen. Dat was het begin van onze vriendschap en samenwerking.”

Vereerd

“Ik voel me vereerd als ik kersverse ouders mag begeleiden bij zoiets bijzonders als babyfloaten”, zegt Robin trots. “Baby’s hebben tot ruim vijf weken na de geboorte een bewuste baarmoederherinnering. Dat betekent dat ze in badje een foetushouding aannemen. Dat is zó speciaal om te zien. Een hoop ouders pinken dan een traantje weg.”

Tastbare herinnering

Miranda en Robin spreken elkaar veel over hun leven als moeders en zelfstandig ondernemers: ze vinden in elkaar veel begrip, steun en uiteraard herkenbaarheid! “Robin en ik weten hoe bijzonder zwangerschap en moeder worden is”, vertelt Miranda. “Ook al voelt die periode als een waas en ben je nog niet zeker over wat je wilt: zorg voor een tastbare herinnering. Het kan maar even en je kunt het niet zomaar opnieuw doen. Soms ken je de waarde van een moment pas als het een herinnering is geworden.”

Zelfverzekerd

Robin: “Bij Miranda liet ik een moeder-kindbeeldje maken waar ik tot op de dag van vandaag heel gelukkig mee ben. Ik voel me er heel mooi door.” Trots laat ze het beeldje zien: “Iedereen die Baby Spa Dee binnenloopt, ziet dat ik het ben. Vroeger had ik dat eng gevonden, maar sinds ik moeder ben voel ik me enorm zelfverzekerd.”

Hoe zo’n afspraak bij 3D Moments eraan toe gaat? Dat zie je hier. Tekst loopt door onder de video.

Open stellen

Als je kiest voor een 3D-beeldje van Miranda, stap je in een mooie outfit óf naakt op het plateau. Wat jij wilt! Misschien lijkt dat een beetje spannend: je stelt je heel kwetsbaar op bij een onbekend persoon. Toch is dat volgens Miranda nergens voor nodig: “Ik zorg ervoor dat je je je gauw op je gemak voelt en neem de tijd voor je. Voor je het weet zit het erop en heb je een paar weken later een prachtig beeldje in handen.” Robin kan daar over meepraten: “Daar stond ik dan, met wat extra kilo’s op dat plateau. Ik voelde me opgeblazen. Toch haalde Miranda zonder iets te zeggen dat gevoel weg en voelde ik me ontspannen en krachtig.”

Beide dames weten precies hoe ze zenuwachtige ouders (to be) op hun gemak stellen. “Dat is zo’n belangrijk gedeelte van mijn werk”, legt Miranda uit. “Die tijd maak ik er graag voor vrij, als ik maar zeker weet dat mensen met een glimlach de studio uit lopen.” Daarna gaat Miranda met het beeldje aan de slag: “Zo’n moeder-kindbeeld zorgt niet alleen voor geborgenheid, het staat voor de speciale connectie die jij hebt met je newborn. Heel ontroerend!”

In de watten leggen

Moeders weten als de besten wat andere moeders willen. “Daarom leg ik ouders die naar Baby Spa Dee komen graag in de watten”, aldus Robin. “Momenteel ben ik druk bezig om iets speciaals te regelen voor baby’s die één jaar worden. Die eerste verjaardag mag extra bijzonder zijn.”

Dankbaarheid

“Mama’s hebben heel veel liefde nodig”, vertelt Miranda. “En dat geven we hen van begin tot eind. We oordelen niet en maken zowel de zwangerschap als het eerste levensjaar van hun kindje een stukje mooier.” Robin: “Het is logisch als het moederschap je soms pittiger is dan verwacht: je bent opeens verantwoordelijk voor een ander. Toch is er altijd iets om dankbaar voor te zijn. Je weet pas wat een ouder zijn is als je het bent.” De twee zijn enorm dankbaar dat ze elkaar hebben gevonden en kunnen samenwerken met hun bedrijven: “Zo maken we het (aanstaande) ouderschap nóg mooier.”

Lees hier het artikel op indebuurt.nl.