Selecteer een pagina

Om jouw baby’tje volledig te laten ontspannen tijdens de Shantala babymassage, mag jij zelf aan de slag! 😉

Je masseert namelijk zelf je kleintje onder begeleiding van onze professionele gecertificeerde masseuses. Tijdens deze massage krijg je allerlei tips en leer je een aantal technieken die je thuis ook kunt gebruiken en bijvoorbeeld kunt inbouwen in het slaapritme.

Eeuwenoude massagemethode uit India

De Shantala babymassage is een eeuwenoude massagemethode dat oorspronkelijk uit India komt. In India is dit een dagelijkse routine. Uit onderzoek blijkt dat aanrakingen een van de belangrijkste levensbehoefte is van een baby.

Positieve effecten Shantala babymassage

De Shantala babymassage biedt een heleboel positieve effecten, zowel mentaal als lichamelijk. Niet alleen op je baby, maar ook op jou!

Een aantal voordelen voor de baby

  • De Shantala babymassage is een fijn momentje tussen jou en je baby. Het zorgt voor een gevoel van geborgenheid en vertrouwen. En misschien wel het allerbelangrijkste, het stimuleert de hechting.
  • Door de massage maak je allebei onbewust het gelukshormoon aan (dit stimuleert de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine) en zorgt dus automatisch voor een daling van de hoeveelheid stresshormonen (adrenaline en cortisol). Met andere woorden: is jouw kleintje dus makkelijk overprikkeld? Daar is deze manier van masseren fijn voor.
  • Door je kindje te masseren stimuleer je de doorbloeding, spijsvertering en de spierontwikkeling van je baby.
  • Daarbij worden ook de darmpjes gestimuleerd. Waardoor krampjes, reflux en constipatie worden verminderd.
  • Vaak is je kleintje na de massage rustiger en slaapt daardoor beter. Hier bedoelen we mee langer en dieper. Het helpt je onrustige baby zich beter te ontspannen.

Een aantal voordelen voor de ouders

  • Geef je (of je partner) borstvoeding? Dan is het wellicht leuk om de massage door papa te laten geven. Papa mist namelijk al wat mooie momentjes op de dag omdat jouw kleintje borstvoeding krijgt. Zo heeft papa ook een fijn momentje samen met jullie kleintje.
  • Veel moeders met een postnatale depressie of die een zware bevalling hebben meegemaakt, hebben baat bij het masseren van hun kind. Door je kindje te masseren werk je onbewust aan de onderlinge hechting (doordat het gelukshormoon vrijkomt).
  • We adviseren ouders die in de spa geweest zijn ook altijd om de massage in te bouwen in het slaapritueel. Dit om het geluksgevoel weer iedere keer op te halen, het kan natuurlijk nooit kwaad om extra van je kindje te houden!
  • De massage kan voor jou als ouder lichamelijk ook heel goed zijn. Door zelf ritmisch op die massage mee te bewegen kun je ook jezelf ontlasten van bijvoorbeeld spierklachten (of deze juist trainen).

Hoe ziet een Shantala babymassage sessie eruit?

De Shantala babymassage technieken zullen door een ervaren babymasseuse voorgedaan worden op een pop. Je zal zelf je baby masseren. Gedurende de sessie krijg je allerlei tips en leer je een aantal technieken die je thuis ook kunt toepassen. Op deze manier voel je zelf aan welke techniek je baby fijn (en minder fijn) vindt. Wij zouden je willen vragen om na deze sessie thuis eens met je kindje op onderzoek uit te gaan. Ga eens samen met je kindje ontdekken wat hij/zij de fijnste techniek (en op welk lichaamsdeel) vindt.

Shantala babymassage combineren met baby floaten

Wil je jouw ervaring helemaal compleet maken? Ga dan voor het ‘Baby floaten & Shantala babymassage’ arrangement. Je baby gaat in dat geval eerst baby floaten waarna de shantala babymassage volgt.