Selecteer een pagina

Tips & Weetjes

Tips

We merken dat er veel dingen zijn die tijdens de sessies bij ons in de Spa gebeuren waar je van te voren geen rekening mee had gehouden (super logisch) of die we niet konden voorzien. Daarom hebben we deze tips & weetjes pagina gemaakt. Hieronder vind je enkele tips, die handig zijn om te weten, vooraf aan je bezoek bij ons in de Spa en enkele andere leuke tips die je thuis of onderweg kunt toepassen. Gewoon om dingen soms iets makkelijker te maken met jouw kleintje! Heb je zelf nog een leuke tip die hier niet bij staat? Dan horen wij die natuurlijk heel graag! Mail je tip dan naar info@babyspadee.nl of app ons eventjes via 06-53719282.

 • Neem tijdens je bezoek alleen de maxicosi (evt. met onderstel mee), zo kun je de kleine meteen in de auto zetten en maak je ze niet wakker mochten ze in slaap zijn gevallen na de sessie.
 • Neem makkelijke kleding, bijv. een pyjama, mee voor je kleintje, zo blijven ze het meest zen na de sessie i.p.v. een minder comfortabel pakje en zo kunnen ze daarna meteen lekker hun bed in.
 • Als je denkt dat je kleintje tijdens de sessie kan komen voor voeding tijdens de sessie neem dan iets mee voor het geval dat.
 • Als je kindje al water drinkt neem dan wat water mee naar de Spa. Wat oudere kindjes hebben vaak dorst na het floaten.
 • Dit heeft even niks met de Spa te maken, maar wist je dat je een speenkoord ook heel handig kunt gebruiken om er een speeltje of knuffel aan te doen? Zo kan je kleintje hem niet verliezen of bijv. uit de kinderwagen gooien.
 • Zorg ervoor dat je kindje niet al in bad geweest is op de dag dat je komt floaten. We vergeten het soms, maar een badje kost vaak veel energie voor een kleintje.
 • Smeer de huid van je kleintje lekker in na het floaten met een verzorgende creme of bodymilk. We hebben in de Spa altijd een fijne en veilige bodymilk staan.
 • Aangezien de temperatuur in onze Spa lekker warm is om het voor de baby’s zo comfortabel mogelijk te maken is het handig voor de ouders om luchtige kleding te dragen.
 • Neem als ouders eventueel ook een extra t-shirt mee. Het gebeurd namelijk vaker dan je denkt dat papa of mama nat wordt van de jacuzzi en soms wordt je zelfs weleens ondergeplast.
 • Wist je dat wij als volwassenen ook een neckfloat om kunnen? Veel ouders denken dat de opening van de neckfloat te smal is voor hun kleintje maar in tegendeel, wij passen de neckfloat ook. Doordat de nekband van traagschuim is rekt de band mee op, hij zal alleen voor ons in het water helaas niet zoveel bescherming meer bieden. De neckfloat is namelijk beveiligd tot 15 kg.
 • Hoe krijg je vlekken uit je kleding, truc uit de oude doos. Opa en oma’s?
  – koud water onder de kraan nat maken
  – afwasmiddel erop spuiten en inwrijven met je vingers
  – buiten in de zon laten drogen
  – nog een keer na wassen
 • Een warm bad met kanille thee kan helpen tegen buikpijn, buikkrampen en moeilijk slapen.
 • Badpainting is leuk om met je kindje te doen maar ook op latere leeftijd. Hoe leuk is het om de leukste kunstwerken op het bad te schilderen? Het is veilig en makkelijk schoon te maken en je hebt er maar weinig voor nodig, namelijk: 2 eetlepels yoghurt en veilige kleurstof.

 

Weetjes

Elke maand plaatsen wij een video op onze social media met ‘het weetje van de maand’. Hierin vertellen we algemene dingen of wetenschappelijke weetjes over baby’s en jongen kindjes. Wellicht hoor je iets dat je nog niet wist? Hieronder kun je de weetjes lezen en op video bekijken. We hopen je wellicht nog iets wijzer te hebben gemaakt! 😃

Wist je dat baby’s nog geen knieschijven hebben bij hun geboorte? Er zit wel kraakbeen op die plek, dat zich later zal ontwikkelen tot knieschijf. Baby’s hebben wel meer botten dan volwassenen. Baby’s hebben er 350 tegenover de 206 botten die volwassen hebben. Deze botten groeien in de loop van de jaren aan elkaar en zullen uiteindelijk ook op 206 uitkomen.

 

Baby’s kunnen ademen en slikken tegelijk! Nee echt? Jazeker, dit is namelijk handig voor als ze borstvoeding krijgen. Wij als volwassen kunnen circulair ademhalen wel trainen. Wat is dat? Dat is in- en uitademen op hetzelfde moment. Dit is bijvoorbeeld handig bij het bespelen van een blaasinstrument. Zo kun je namelijk een contine toon maken.

 

Wist je dat tegen de tijd dat je kindje 4 jaar is zijn/haar luier al zo’n 7300 keer verwisseld is. Het eerste jaar gebruikt een baby er natuurlijk het meeste, ongeveer 2500 luiers. Het tweede jaar wordt het al wat minder en zitten we ongeveer op 1800 en het derde en 42 jaar zo’n 1500 luiers. Als je hier een rekensommetje op toelaat dan duurt een luier verschonen zo’n 2 minuten. Dit betekent dus 10 dagen achter elkaar luiers verwisselen per kindje! You go papa en mama!

 

Wist je dat een baby heel veel smaakpapillen heeft na de bevalling? Jazeker, namelijk wel 10.000! Dit zijn er 40 keer meer dan volwassene, wij hebben er namelijk 250. Daarom kunnen wij volwassene pittig eten verdragen, wat een baby dus niet kan. Een extra leuk weetje is dat baby’s met al zijn zintuigen proeft, dus ook met zijn zicht en gehoor! Je kunt dus begrijpen dat een geluid of een kleur van bepaald eten dus overweldigend kan zijn. Overigens is een baby zelf in staat om op eigen kracht de borst van zijn moeder te vinden.